4 Ekim 2013 Cuma

Smartphone Bot Case Study: Google Smartphone Bot üzerinde tatil içinde Avustralya < / başlık

Tüm E-çözümler projektör |





Googlenın yeni smartphone bot ilan ederken, henüz yaygın olarak dağıtılan görünmüyor; En azından ben Sydney, Alistair Lattimore (Al) tanışma zevkine vardı nerede son sunu sırasında söyledi. Al CRO, SEO yapıyor ve ajansı Yönetim için Avustralyada ikinci büyük konaklama sağlayıcı ile 100den fazla otel Mantra grubu, inziva ve Avustralya ve Yeni Zelanda boyunca tatil.


Al, Sydney konuşma yapıldı ve smartphone bot o sorumludur ve ilk sonuçlar hakkında söyledi mekanları ziyaret ettiği haber verin. Mantra.com.au biz en tartışılan sitesidir; Şimdi iPhoneları ve Androidlerin yerine masaüstü URLleri mobil optimize edilmiş URLler (hepsi değil) bazı aramalarda gösteriliyor.


Bu durumda çalışma yazdığım sırada Al davranışı hakkında hevesli gözlemlerini bot ve arama sonuçlarının üzerindeki etkisi en çok kredi alır. Orada kısa bir örnek çalışma yararlı olabilir gibi smartphone bot ve kendi dizin oluşturma Mantra mobil tarama, dizin oluşturma ve sıralama nasıl oynadı belirli durumunda gözden geçireceğiz.


Tutmak aklında sadece tek bir site, bu ve diğer yer-ebilmek-si olmak farklı deneyimleri ile smartphone bot ama işte ne Al ve şimdi ben şimdiye kadar gözlemledim.


Yukarıda sorar gibiydi, hangi siteler etkilenir ve hangi değildir görmek için araştırma bir sürü yaptım. Büyük sitelerin çok kanıt smartphone bot henüz gösterilmesi için görünmez.


Bu Facebook, Amazon ve YouTube, hangi androidler ve iPhone www masaüstü URLleri aramalarında hala göstermek gibi içerir. Bot onları tarama ve mobil içerik dizin oluşturmayı ya sağ testleri (daha sonra ayrıntılı bilgi verilecektir) mobil sonuçlar üretmek için belki de yapmıyorum.


Bu olay incelemesinde en ilginç yönlerinden biri yeni bot bile önce Mantra.com.au smartphone bot Al göre erken Aralık ayında biraz taramadan olduğunu duyurdu (sinsi Google!). Al, içerik her zaman oldukça düzenli olarak Gezilen ki onlar özel bir şey gibi hareket eden alt etki alanı için bir site haritası göndermeniz veya tüm sonuçlarına ait olmayan içerik için izin dışında herhangi bir özel robotlar yönergeleri ayarlayın yapmadı açıkladı.


Mantra site koşullu 302in mobil karşılıkları masaüstü sayfalarından telefon trafiği yönlendirmek için kullanıyor. 302nin geleneksel SEO, ama çok yaygın mobil kullanıcı aracısı algılama ve yönlendirme, daha az yaygın olmakla de 301 olur dikkat edin.


Dosya adı son öğesi eşlediğinizden olsa mobil optimize edilmiş URLler, tam ayna olmak görünmez; Örneğin, aşağıdaki iki URLler ve meta veriler Bond Street Sydney tatil özelliğe sahip:


Masaüstü Url: http://www.mantra.com.au/new-south-wales/sydney-and-surrounds/sydney/accommodation/hotels/mantra-2-bond-street/


Masaüstü Description Tag: Hotel Sydney Opera Binası, Pitt Sokağı Alışveriş Merkezi, Darling Harbour ve Çağdaş Sanat Müzesi gibi Sydney cazibe merkezlerine yakın konumdadır.


Mobil Url: http://m.mantra.com.au/buildings/mantra-2-bond-street


İlginçtir, masaüstü başlık etiketi ve açıklama Etiketler mobil sıralamasında hala mevcut ve şu ana kadar değişti tek şey aşağıdaki gibi mobil sayfa url ile masaüstü sayfası URLsi yerine geçer.


Mantra Smartphone SERPMasaüstü ve mobil sayfa bilgisi SERP Smartphone Bot karışımları


Gezgin 302 yeniden yönlendirmesi masaüstü sayfası ve karşılık gelen ana sayfa arasındaki ilişki geçmişine ek sinyaller olmadan neredeyse % 100 bağlı olduğu. Mantra geri masaüstü sitesi, metin bağlantısı kullanıcı masaüstü siteye sopa için çerezleri kullanır, her sayfanın en altındaki bağlantı olduğunu ama bu sayfa ana sayfa linki.


Bu harika, (ve tabii ki iyi yeterli için Google) ama bu kullanıcılar veya motorları bir sayfa için bağlantı uzun vadede mümkün olduğunca fazla değer sağlamayabilir. Ayrıca, Mantra Kanonik etiketleri hareket eden yorum-in sayfa için masaüstü karşılıklarına ilişkilendirmek amacıyla kullanarak değil.


Al gerçekten toz (yinelenen url, aynı metin) en aza indirerek, mobil site tarama verimliliği en üst düzeye çıkarma iyi bir iş yaptı. İşte dedi:


"Ben çok yakından in-house bizim geliştiriciler site &amp; daha fazla &amp; daha mümkün olduğunca düşüyoruz her yineleme içinde gereksiz yönlendirmeleri en aza indirmek için çalıştık. Yeniden yönlendirmelerini kullanarak yinelenen içerik işleme ve URL kasa (kuvvet küçük harf), şu anda dokunmuş Protokolü (yalnızca amaçlanan protokolünde bir URL görüntüleyebilir ancak için 301 olarak değişen almak gerekir onun şu anda bir 302) ve sondaki eğik çizgiler de 301 üzerinden atmak için başka bir küçük güncelleme bekliyorum. "


Al, o geliştiriciler gereksiz yönlendirmeleri ortadan kaldırılması ve telefon kodu temiz ve ışık tutmak emin yaptı bahsetti. Bu tüm gerçekten onun mobil ve masaüstü içerik sürünerek ve aşağı ? botlar yavaşlatmadan endeksli sağlayacaktır çünkü o olduğu tam olarak ne olduğunu burada altın madalya kazanıyor.


Mantra grup, kullanıcı aracısı algılama ziyaretçi online sadece "aygıtınız destekleniyor değil" demek yerine transact için daha az yetenekli smartphone cihazlar kullanarak sağlayan mobil web sitelerini, düşük-fi sürümünü sunmak için de kullanıyor.


Bu düpedüz söylenmektedir değil iken, yeni bir akıllı telefon dizini hiç bahsedilmemesi oldu ve tarihsel Google Mobil sıralaması rütbe ve smartphone sunmamıza masaüstü sayfaları hizmet için kabul edilebilir olduğunu düşünüyorlar gösterir.


Bu da hat ile Google güncellemeleri, Google tarafından birden çok dizin sorgulamak zorunda değil, ama onun yerine belirli evrensel bilgi-tam olarak ne oldu kafein lansmanı ile Haziran 2010 yılında sıralaması ile bir dizin içinde tüm facebook sayfa reklamı vermek girişleri etiketleme kendi SERPs teslim kadar hızlandırmak çalışıyor olmak göründüğü son tarih. (Neden hala ayrı mobil WAP dizini var tartışma, ancak başka bir blog yazısı olarak ele alınacaktır.)


Akıllı telefon için optimize edilmiş sayfaları masaüstü muadillerinin mevcut durumda, bu sayfalar da mobil göstergeler umut verici bir biçimde onlar masaüstü arama sonuçlarında görünmesini engellemek için ile birincil Google dizinine eklenir (veya en azından bu ne Google tarafından örtülü bu).


Al Mantra.com.au mobil optimize URLleri tüm aramalara görünmüyor ve bu sandığı sayfaları kalite ve yönlendirmeleri doğası ile ilgili açıkladı. Kendi sözleriyle:


"Ne ilginçtir olduğu için özel yönlendirmeler elimizde tüm URLleri iyimserlik URL göstermek gibi görünüyor ve bunun için sürücü nedir pek emin değilim. Sinyal kalitesi var Google belki ilişkili olup olmadığını onlar URL veya optimize için düşünüyordum. Örneğin, aynı kırıntı biçimlendirme sitemizde boyunca kullandığımız ancak sitemizin tüm bölümlerde arama sonuçlarında ? ekmek kırıntıları göster Kalite/bağlantı sinyali kadar bizim siteler bu belirli bölümler için güçlü olmak değil &amp; düşünüyordum da belki aynı türden bir şey varsayıyorum için optimize edilmiş mobil URLleri yok"


Tüm sayfaları edilmiş sürünerek ve yeni smartphone bot veya smartphone bot ile yönlendirme, içerik veya iki sayfa benzerlik bulundu biraz daha az belirgin sorunu tarafından dizine olduğunu da olabilir. Dizin oluşturma farklılıkların illüstrasyonlar aşağıda yer almaktadır.


Masaüstü sayfası olması gerektiği yerde, mobil sayfa şimdi onun yerinde yer alıyor. Bağlantı olarak yeniden gerek kalmadan doğrudan mobil Emlak sayfasına gider. Masaüstü başlık etiketi ve mobil ama sayfa url açıklama listeleme gösterir.


Mantra Mobile ResultAkıllı telefon listesi bağlantılar doğrudan cep telefonunuza sayfa optimize.


Masaüstü sayfası arama sonucu istenen, ancak doğrudan masaüstü Bu sayfa uyuyor mobil sayfa olduğundan sunucu mobil giriş sayfasına yönlendirir.


Mantra Desktop ResultMasaüstü site gösterir liste mobil giriş sayfasına yönlendirilir


Etkinlik ve sıralamaları smartphone bot gezinme hakkında en ilginç bir şey sonuçları site içerisinde evrensel değildir ve kelimeye bağlı gibi görünüyor olduğunu.


Genel iPhone ve Android sorgulamaları markası veya marka + ürün hala masaüstü giriş sayfası URLsi dönüyorlardı. Kategori ve üst düzey sayfalar karşılık gelen bir mobil sayfa, böylece onlar için mantıklı, ama bu biraz tuhaf nedenle ana sayfasına karşılık gelen bir mobil sayfa var mıydı yoktu.


"Belli ki hareket eden giriş sayfasına masaüstü ana sayfamızdaki yönlendiriyoruz iken, bizim birincil marka şartları hiçbiri ana sayfa için optimize edilmiş bir URL üretmek. .. .En an, yerde mülkiyet için özel yönlendirmeler var

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder